Mihai George Florea

Mihai George Florea

Senat

Mihai George Florea are 37 de ani, este medic primar în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Gavril Curteanu” din Oradea iar ultimele 6 luni le-a petrecut în linia întâi, pe secția de terapie intensivă, tratând bolnavi cu forme grave de Covid-19. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara și medic rezident mai apoi în Cluj Napoca, Mihai Florea a revenit în Oradea. Aici a înțeles mai departe că, pentru a contribui cu adevărat la schimbare, e nevoie de o altfel de implicare:

„Anul acesta am înțeles cel mai bine, forțat de această conjunctură nefericită în care ne aflăm cu toții, că atât lupta mea și a colegilor cât și cea a pacienților noștri a devenit una contra-cronometru. E o perioadă complicată pentru întreaga comunitate și chiar dacă fiecare cadru medical depune toate eforturile pentru a reuși să ajute cât mai multe persoane aflate în dificultate, e clar că puterea unui medic e limitată și că schimbările reale se pot produce exclusiv prin proiecte menite să ajute la însănătoșirea întregului sistem, de vreme ce prevenția și implicit viziunea înseamnă de multe ori cel puțin la fel de mult precum tratarea. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, pasul, fie el și temporar, în politică, e necesar.”

Proiectele la care își dorește să contribuie în calitate de senator sunt axate pe sistemul sanitar și serviciile medicale din România.

„Proiecte precum sistemul de sănătate deschis concurenței ar trebui să intre în dezbatere, pe ordinea de zi, cât mai rapid. Acum mai mult ca niciodată. Un sistem care nu doar că nu se mai opune ci chiar sprijină apariția de noi furnizori de servicii medicale reprezintă viitorul și ar putea reprezenta, cu puțin noroc, chiar și prezentul, căci e clar că nevoia e uriașă acum. Un sistem de finanțare și co-finanțare „per serviciu” reprezintă de asemenea un punct de mare importanță în programul meu de campanie, asemeni programelor în completarea tratamentelor, care ar urma să includă și recuperarea post-traumatică dar și, firește, construirea, finalmente, cu ajutorul fondurilor europene, a spitalelor regionale, o promisiune neonorată a ultimilor ani cu consecințe cât se poate de grave astăzi. Nu în ultimul rând, mi-aș apleca atenția asupra pacientului, poziționat în centrul întregului sistem de sănătate, acesta urmând a avea șansa de a alege și de a evalua permanent serviciile medicale, serviciile de asigurări medicale, precum și serviciile cadrelor medicale și a actului medical în sine”.

Candidati USR

Octavian Sebastian Bradea

Octavian Sebastian Bradea

Camera Deputatilor
Andrei Acs

Andrei Acs

Senat
Silviu Dehelean

Silviu Dehelean

Camera Deputatilor
Radu Daniel Mănăilă

Radu Daniel Mănăilă

Camera Deputatilor