Administrația din Sîntandrei ignoră cetătenii

Administrația din Sîntandrei ignoră cetătenii

Comunicat

31.10.2018

Filiala Locală USR Sîntandrei a susținut inițiativa cetățenească a Asociației Sîntandrei Metropolitan Area pentru modernizarea transportului public în comună, prin aderarea la Asociația de Dezvoltare Transregio, cu unic operator OTL. Inițiativa a adunat peste 1250 semnături din partea cetățenilor, ce și-au exprimat astfel nemulțumirea față de actualul operator comercial, dorind o alternativă modernă. Cu toate că semnăturile adunate reprezintă peste 50% din numărul de voturi obținute la alegerile din 2016 și că au fost depuse la Primăria Sîntandrei încă de la finalul lunii august, administrația tergiversează adoptarea Hotărârii de Consiliu Local cerută de cetățeni.

Întârzierile ne fac să ne întrebăm, dacă nu cumva domnul primar are alte interese în a menține actualul transportator comercial, în detrimentul interesului cetățenilor. Nu putem să nu observăm superficialitatea întocmirii raportului de specialitate privind această temă, publicat pe site-ul Primăriei. Practic se compară informații exacte de la operatorul actual, prestarea de servicii dintr-o localitate turistică, cu un alt profil de călători și informații generale de pe pagina de internet a Oradea Transport Local, cu toate că există un raport detaliat întocmit de OTL în acest sens. În plus, se consideră o eventuală subvenție pentru elevi și studenți, „dramatică” pentru finalizarea investițiilor strategice. Practic Primăria își ascunde ineficiența și incapacitatea de a finaliza lucrări de interes public în spatele unor ipotetice subvenții.

„Este inadmisibil că dorința exprimată prin semnătura a peste 1250 consăteni să nu fie respectată. OTL vine cu un cost mai redus pentru cetățeni, cu o flotă mai modernă și un abonament unic, valabil atât pentru comună cât și pentru oraș. În cazul respingerii inițiativei, luăm în calcul acționarea în instanță a hotărârii consiliului local precum și a raportului de specialitate” spune Doru Verdeș – Președintele USR Sîntandrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>