Natura nu este groapă de gunoi!

Natura nu este groapă de gunoi!

USR Aleșd condamnă cu fermitate practica revoltătoare și ilegală a SALUBRI Aleșd de depozitare a deșeurilor în natură.
Firma de salubritate a fost amendată de Garda de mediu Bihor pentru două depozite ilegale de gunoi. Primul se află într-o arie protejată, în apropierea drumului DN1H, spre Șinteu, unde s-au aruncat aproximativ 150 metri cubi de gunoaie, iar cel de al doilea depozit clandestin a fost găsit în apropierea satului Țețchea, aici fiind vorba de 50 de metri cubi de gunoi.

Datorită faptului că a recidivat, fiind amendață și anul trecut pentru depozitarea ilegală a gunoaielor pe raza orașului Aleșd, amenzile sunt mult mai mari acum. Vorbim despre două amenzi de câte 100.000 de lei fiecare.

USR Aleșd solicită Primăriei Aleșd, Adunării Generale a Acționarilor SALUBRI SA și directorului SALUBRI SA, Octavian Călin Sava, lămuriri cu privire la această situație îngrijorătoare.

Ne punem serios problema dacă firma poate suporta amenzile încasate şi dacă nu va fi pusă comunitatea în situaţia de a suporta şi aceste costuri, din bugetul orașului, printr-o subvenționare ulterioară.
În pofida faptului că ne lăudam cu o stație de sortare a deșeurilor la Aleșd, modernă și construită din fonduri europene, iată că suntem şi poluator cu acte în regulă şi amenzi încasate, prin gunoiul depozitat în arii protejate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>