Bihor, al 9-lea județ care strânge peste 20.000 de semnături pentru inițiativa #FărăPenali

Județul Bihor tocmai a trecut pragul de 20.000 de semnături

Județul Bihor a reușit să strângă peste 20.000 de semnături pentru inițiativa Fără Penali în funcții publice. Încă 12 județe trebuie să depășească acest prag impus de lege, ceea ce înseamnă încă 90.000 de semnături în total pentru ca inițiativa să ajungă în Parlament și în Constituție.

Cele peste 20.000 de semnături din județul Bihor sunt rezultatul unui efort colectiv la care au participat sute de voluntari, membri USR, Platforma Oradea Civică 2017 și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).

”Am demonstrat că nu există bariere etnice atunci când vine vorba de corupție. Ne-au sprijinit și au semnat inițiativa oameni de toate naționalitățile din Bihor – români, maghiari, slovaci, etc. Vechea clasa politică și în special PSD, ALDE și UDMR trebuie să înțeleagă că aceste semnături nu sunt numere, sunt oameni liberi, oameni vii care vibrează și rezonează la idei, oameni care au semnat hotărâți și cu năduf, oameni care s-au săturat de corupție, de furtul și risipa banului public, oameni care își doresc o societate normală și bună, o societate în care impozitele și taxele pe care le plătesc se duc spre lucruri care să le îmbunătățească viața, care să le permită sa fie fericiți și să aibă un viitor aici. Indiferent ce vor face aceste partide, indiferent de câte proteste vor neglija și vor nesocoti ei, acești oameni nu vor ceda”, a declarat Silviu Dehelean, deputat USR de Bihor.

“Deși calendaristic vorbind, campania Fără Penali se apropie de finalul etapei de strângere de semnături, pașii care urmează vor fi la fel de importanți deoarece oamenii ne-au dat semnăturile cu gândul la rezultatul final, fiind dornici de un viitor sigur care se clădește aici, în țară, pentru copiii lor, stăvilirea corupție fiind o garantare certă a acestei dorințe. Mulțumim tuturor!”, a declarat Ioan Gal, coordonator Fără Penali în județul Bihor și președinte USR Oradea.

Campania #Fărăpenali continuă însă

Strângerea de semnături va continua în județul Bihor până la finalul lunii august, la fel cum se întâmplă în toate județele, pentru a avea siguranța că nu vor fi probleme la primării cu validarea semnăturilor.

Bihorul este cel de-al nouălea județ din țară care depășește pragul de 20.000 de semnături. Legea impune condiția ca o inițiativă cetățenească să strângă peste 500.000 de semnături, câte 20.000 de semnături din cel puțin 21 de județe.

Bihorenii pot ajuta celelalte județe să treacă pragul semnăturilor

Județele care sunt cel mai aproape de ținta de 20 000 și care mai au nevoie semnături sunt: Alba, Argeș Bacău, Dolj, Ilfov, Galați, Hunedoara, Neamț, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui.