Internet gratuit în spațiile publice din Aleșd

USR Aleșd propune internet gratuit în Aleșd, Tinăud, Peștiș și Pădurea Neagră

Update  27.03.2018: Domnul primar ne-a informat că Primăria Aleșd s-a înscris încă din prima zi. Le urăm succes!

Filiala Locală USR Aleșd a depus astăzi o scrisoare la Primăria Orașului Aleșd în atenția dl. primar Ioan Todoca prin care am informat administrația locală despre inițiativa WIFI4EU prin care Comisia Europeană finanțează achiziționarea și instalarea de echipamente WIFi în limita a 15.000 euro.

USR Aleșd a identificat câteva zone care ar putea beneficia de acces gratuit WIFI: parcul din Tinăud, centrul localităților Peștiș și Pădurea Neagră, zona Casei de Cultură din Aleșd sau autogara din proximitatea ștrandului.

Domnului primar al orașului Aleșd

Inițiativa WiFi4EU: internet gratuit în spații publice

Stimate domnule primar Todoca Ioan Coloman,

Vă informez că pe data de 15 mai 2018, Comisia Europeană va deschide apelul de candidaturi în cadrul inițiativei WiFi4EU. Scopul WiFi4EU este să asigure acces gratuit la Wi-Fi pe teritoriul UE în spații publice, cum ar fi parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate.

Programul va finanța cheltuielile de achiziționare și instalare a echipamentelor WiFi prin bonuri valorice în valoare de 15 000 euro. Acest sprijin financiar se acordă printr-o procedură simplă, nebirocratică, desfășurată online pe portalul dedicat www.wifi4eu.eu.

În termen de 18 luni de la obținerea bonului valoric, rețeaua fără fir va trebui să fie operațională pentru ca bonul să poată fi decontat. Decontarea se realizează direct către furnizorul de echipamente WiFi. Administrațiile locale trebuie să se asigure că sistemul va fi funcțional minim 3 ani, iar locațiile alese pentru instalare trebuie să nu beneficieze deja de sisteme gratuite WiFi.

Pentru a putea candida la obținerea unui bon valoric, unitățile administrativ teritoriale trebuie să se înscrie în prealabil pe portalul WiFi4EU. Din data de 20 martie 2018, înscrierile au fost deschise. Pentru înscriere nu este necesar un proiect sau dosar tehnic, ci doar datele de identificare ale UAT-ului și ale persoanei de contact.

Pe data de 15 mai la ora 14:00, ora României, UAT-urile înscrise pe portal vor putea trimite pe portal candidatura pentru obținerea unui bon valoric. Principiul de alocare este primul venit, primul servit. România are minim 15 bonuri valorice alocate în acest prim apel.

Domnule primar, credem că ar fi benefică pentru comunitatea noastră instalarea de Internet în spațiile publice.

Am identificat deja o serie de locații care ar putea beneficia de acest program:

• Parcul și locul de joacă din localitatea Tinăud
  • Casa de Cultură din Aleșd
  • Autogara din proximitatea Ștrandului Aleșd
  • Localitatea Peștiș și Pădurea Neagră

Sunt foarte importante cele 2 etape:

1. Înscrierea pe portalul WiFi4EU a localității noastre. Procesul este foarte simplu, nu e nevoie de un dosar tehnic, durează 10 minute. Este similar cu crearea unui cont.
  2. Trimiterea candidaturii pe 15 mai la ora 14:00 care înseamnă intrarea în contul creat la pasul 1 și apăsarea pe butonul de trimitere a candidaturii. E foarte important să fie exact la ora specificată pentru că bonurile valorice se vor epuiza aproape imediat (este, dacă vreți, similar cu vânzarea biletelor la un concert foarte popular).

Informații suplimentare găsiți în secțiunea dedicată de pe portal: https://goo.gl/Rtn2iK

Domnule primar, vă stăm la dispoziție pentru orice fel de sprijin tehnic în acest proces și sperăm ca localitatea noastră să beneficieze de acest program.

Cu deosebită considerație,

Sebastian Bradea