Intențiile faraonice ale primarului de Sîntandrei – Gardul creșei

Intențiile faraonice ale primarului de Sîntandrei – Gardul creșei

Prețul unui gard de creșă concurează cu prețul clădirii pe care o înconjoară

Primarul de Sîntandrei, Ioan Mărcuș, dă dovadă de intenții faraonice atunci când vrea să construiască un gard în valoare de 85.000 de euro pentru creșa din localitate. Nu știm dacă nu cumva gardul nu va fi mai costisitor decât clădirea creșei în sine și nu putem să ne dăm seama cu ce va ajuta el la educația și dezvoltarea copiilor noștri.

85.000 de euro este o sumă ce reprezintă aproape jumătate din totalul investițiilor care vor fi realizate în anul 2018 în întreaga comună Sântandrei.
În condițiile în care pe piața libera un astfel de gard se poate executa cu câteva mii de euro, Primăria a decis să aloce o sumă de zeci de ori mai mare. USR Sîntandrei condamnă risipa banilor publici și îndeamnă primăria să aloce mai multe resurse spre următoarele obiective:
• străzile pline de noroi din comună, care ajung sa se inunde aproape la fiecare ploaie
• realizarea, tardivă, a lucrărilor de deszăpezire și dezghețare a străzilor
• trotuarele și pistele de biciclete lipsă, atât de necesare într-o zonă suburbană
• utilități în noile zone rezidențiale dezvoltate în ultima vreme cu autorizații eliberate de primărie.

“Avem din nou dovada risipei banilor publici de către Primărie. Deși Comuna Sîntandrei este o suburbie a Oradiei, un spațiu care a atras mulți locuitori din oraș care au investit în locuințe aici, lipsa de viziune și incompetența autorităților locale o condamnă la un nivel de dezvoltare mai apropiat de zonele rurale izolate de civilizație.” – Doru Verdeș, președinte USR Sîntandrei

Despre alte elemente ale bugetului care ne-au atras atenția, implicit despre ponderea cheltuielilor salariale în buget, vom reveni.

Știm că politicienii locali s-au obișnuit cu liniștea și lipsa de transparență însă acesta e unul dintre obiectivele asumate de USR: transparentizarea administrației locale, iar USR Sîntandrei nu face excepție de la acest demers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>