USR Bihor a adus amendamente la regulamentul de parcare din Aleșd

USR Bihor a adus amendamente la regulamentul de parcare din Aleșd

Propunerile USR Bihor la dezbaterea regulamentului locurilor de parcare din orașul Aleșd

USR Bihor a reușit sa determine organizarea primei dezbateri publice din orașul Aleșd in mandatul actualului primar, dacă nu chiar prima dezbatere publica din istoria orașului. În data de 22 decembrie 2017, am solicitat Primăriei Aleșd, în baza Legii nr. 52/2003 organizarea unei dezbateri publice pe regulamentul locurilor de parcare, solicitare în urma căreia, în data de 19.01.2018, acest eveniment a avut loc la sediul primăriei Aleșd. Asa cum ne-am asumat de la înființare, reușim să deschidem primăriile pentru cetățeni, transparența în administrația publică și în cheltuirea banului public fiind unul din principalele obiective asumate de USR.

Delegația USR Bihor, compusă din Mihai Șvab, Sebastian Bradea, Marius Șovarschi și Marius Selegean a participat la dezbaterea publică și a propus amendamente pentru noul regulament de parcări, dintre care unele au fost acceptate.

Principalele propuneri USR au fost:

  1. Posibilitatea plății pentru parcare și prin sistemul Tpark (aplicație mobilă) – Înregistrarea în sistemul TPARK pentru a putea beneficia timp de maxim 15 minute gratis pe zi pentru un loc de parcare,
  2. La licitație pentru concesionarea unor locuri de parcare nu vor fi admise persoanele care dețin garaje amplasate pe domeniul public sau privat al orașului Aleșd, ori care dețin curți sau au alte posibilități de garare.
  3. În cazul în care proprietarul unui garaj deține 2 sau mai multe autovehicule, acesta poate participa la procedura de concesionare a locului de parcare pentru numărul suplimentar de autovehicule deținute.
  4. Persoanele care au deținut garajele în zonă și au fost demolate în vederea amenajării parcărilor de reședință pot avea prioritate la închirierea unui loc de parcare.
  5. Pot avea prioritate la închirierea unui loc de parcare și persoanele care dețin un loc de parcare în acest moment, înaintea intrării în vigoare a acestui regulament.
  6. Pentru imobilele în care există și spații comerciale se va rezerva un loc în vederea asigurării aprovizionării.
  7. În cazurile în care numărul solicitărilor este mai mic decât numărul locurilor de parcare, locurile rămase libere vor avea un regim de parcare publică gratuită până la închirierea lor sau scoaterea la licitație în funcție de cerere.
  8. Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice și juridice se fac venit la bugetul local al Orașului Aleșd și vor fi utilizate pentru întreținerea și dotarea locurilor de parcare existente și pentru amenajarea de noi locuri de parcare.
  9. Autoritatea publică are obligația de a atenționa în scris solicitanții de locuri de parcare referitor la momentul începerii operației propriu-zise de închiriere.

În același timp am remarcat îmbunătățirile aduse regulamentului prin introducere și definirea termenilor „vehicul fără stăpân”, „vehicul abandonat” și eliminarea articolului prin care instituțiile publice puteau beneficia de loc de parcare gratuit – Mihai Șvab, USR Bihor

Propuneri, transparență și interes doar pentru unii

Un fapt frapant a fost absența consilierilor PSD Aleșd de la dezbaterea publică. Ne întrebăm dacă domniile lor nu au avut propuneri pentru viitorul regulament referitor la orașul pe care îl reprezintă?

„Consider reglementarea locurilor de parcare din Aleșd binevenită. Țin să precizez că locurile de parcare sunt insuficiente atât în cartierului Șoimului cât și în zona pieței agroalimentare. Pe termen mediu este necesară construcția de noi locuri de parcare” – Sebastian Bradea, USR Aleșd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>