Nu mai trageți pe dreapta dezbaterea publică pentru parcări!

Parcările civilizate mai au de așteptat în Aleșd – dezbaterea publică trasă pe dreapta

În urma completării unui chestionar online, locuitorii orașului Aleșd au semnalat ca problemă arzătoare lipsa locurilor de parcare. Mai mult, pe lângă că locurile de parcare actuale sunt puține, nici nu sunt reglementate. Așadar am solicitat Primăriei Alesd informații privind numărul locurilor de parcare situate pe domeniul public, regimul de parcare, numărul locurilor de parcare la domiciliu, dar și comunicarea Hotărârii de Consiliul Local în care sunt stabilite locurile de parcare și tarifele.

În urma răspunsului nr. 9 din 14.12.2017 am aflat că nu există o asemenea Hotărâre de Consiliu Local, iar în perioada 05 – 15 decembrie a existat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată sau de reședință aflate pe raza orașului Aleșd.

Reamintim că potrivit art.7 alin. 9 din Legea nr. 52/2003, organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de hotărâre este obligatorie, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociație legal constituită.

Având în vedere deosebitul impact pe care prevederile proiectului îl pot avea asupra derulării activităților din zonele menționate supuse sub reglementările acestui regulament, dar și răspunsurile primite de la peste 200 de cetățeni din orașul Aleșd care consideră o problemă lipsa locurilor de parcare, este imperios necesară dezbaterea proiectului de hotărâre. În acest sens solicităm Primăriei Aleșd să organizeze o dezbatere publică în care să invite cetățenii să își formuleze opiniile referitoare la acest aspect.