Varianta ocolitoare Săcueni e momentan în… pom

Varianta ocolitoare Săcueni e momentan în… pom

Bani s-au tot promis dar la centură tot nu se lucrează

Deputatul USR Bihor, Silviu Dehelean l-a interpelat  pe ministrul Transporturilor în legătură cu situația variantei ocolitoare Săcueni, proiect care este întrerupt din februarie 2015 în urma rezilierii contractului de către CNAIR S.A. În februarie coaliția din fruntea CJ Bihor anunța printr-o postare pe facebook că a reușit să introducă amendamente la legea bugetului de stat și centura Săcueni va beneficia de 4 milioane de lei.

Câți bani s-au cheltuit? Probabil zero lei! Pentru că în urma interpelării făcute la minister, am aflat că în acest moment nu se poate vorbi despre un contract semnat, așadar nu există un constructor care să poate executa lucrările.

Proiectul centurii întâmpină încă foarte multe probleme și arată din nou incompetența celor care conduc acest minister. Încă nu s-au realizat toate exproprierile, proiectul tehnic trebuie reactualizat iar o serie de utilități vor fi relocate.

Ministerul ne promite că până la sfârșitul anului procedura de licitație va fi relansată iar semnarea contractului de lucrări va avea loc în semestrul I din 2018 și execuția lucrării va fi de 12 luni.

După spusele ministrului în vara anului 2019 centura va fi gata. Așteptăm să vedem dacă noile termene vor fi respectate sau sunt doar praf în ochi.

Suntem cu ochii pe voi!

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>