Consiliul Județean Bihor funcționează la o zecime din capacitate

Consiliul Județean Bihor funcționează la o zecime din capacitate

Consiliul Județean Bihor, în ultimele aproximativ 2 luni a funcționat cel puțin deficitar. Azi s-a consumat un nou episod din deja cunoscuta telenovelă bihoreană. Din totalul de consilieri județeni s-au prezentat la ședința ordinară convocată doar cei 17 consilieri județeni ai coaliției majoritare PSD-UDMR-ALDE. Melodrama iubirii neîmpărtășite de reprezentanții PNL a ajuns la episodul zece. Ședința jubileu s-a servit cu un antreu de peste o oră de așteptare la ușa sălii de desfășurare a lucrărilor CJ.

Din momentul în care  PSD i-a retras sprijinul politic propriului consilier județean, Ana Maria Tiron (Grindeanu reloaded), au existat zece convocări de plen ordinare sau extraordinare. Din aceste zece convocări doar trei au avut parte de toți actorii implicați. Dacă lucrurile ar sta așa de bine nici nu ar fi motiv de agitație: se pun de acord greu dar măcar lucrează împreună.

Doar că din cele 3 plenuri întrunite 2 s-au soldat cu respingerea ordinii de zi și încheierea ședinței fără vreun rezultat palpabil prin prisma hotărârilor de Consiliu Județean, iar una singură a avut ca rezultat Hotărâri de Consiliu Județean.

Concluzia e simplă: Consiliul Județean Bihor funcționează în regim de avarie, la o zecime din capacitate. Scorul este egal, 17 la 17, de fiecare dată când consilierii județeni se prezintă. Lucrările se desfășoară cu mare greutate, HCJ-urile fiind aprobate sau respinse de obicei în funcție de necesitatea aprobării cu majoritate simplă sau nu.

Dat fiind faptul că blocajul este unul permanent de aproape 2 luni de zile, putem să ne întrebăm dacă singura soluție viabilă și constructivă nu ar fi declanșarea alegerilor anticipate.

Cover foto designed by Freepik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>