Azi la ședința CJ Bihor nu a fost cvorum

Azi la ședința CJ Bihor nu a fost cvorum

Majoritatea PSD-UDMR-ALDE din CJ Bihor acuză PNL de lipsă de maturitate

Începând din luna august anul curent, USR Bihor a început observarea lucrărilor Consiliului Județean Bihor. Am avut la fiecare ședință ordinară sau extraordinară trimisă o echipă care să asiste la lucrări.

Astăzi însă la ultima ședință a consiliului, nu s-a întrunit cvorumul, reprezentanții PNL nefiind prezenți. Au fost 17 absenți de la PNL și un loc vacantat prin retragerea sprijinului politic din partea PSD pentru doamna Ana Maria Tiron. Fără cvorum ședința s-a încheiat repede dar nu înainte ca atât domnul Mang de la PSD, cât și domnul Pasztor Sandor de la UDMR – președinte CJ Bihor să acuze public PNL de imaturitate.

Reamintim că PSD consideră acceptabilă această practică și o pune în aplicare la CGMB, deci revolta lor este ipocrită. Este vorba de un episod foarte recent petrecut la București în cadrul CGMB unde, în urma demisiei consilierului USR Dumitru Dobrev la începutul lui septembrie 2016, majoritatea PSD a tergiversat numirea următorului candidat pe listele USR vreme de peste 4 luni și jumătate (până în 27.04.2017).

Rezumat lucrări CJ Bihor august – septembrie 2017

Pe scurt, până acum am observat de fiecare dată că lucrările au tot timpul un numitor comun: majoritatea PSD-UDMR-ALDE de câte ori are ocazia contrează diverse inițiative ale PNL, nevotându-le în cadrul consiliului chiar dacă acestea sunt în interesul cetățenilor care au votat acești demnitari să îi reprezinte dincolo de luptele politice (e cazul solicitări Consiliului Local Oradea de a primi din partea CJ Bihor a unei suprafețe de 2614 mp situate în  Oradea, strada Armatei Române nr. 1/A pentru construcția unui drum de legătură și a unei piste de biciclete între zona Campusului Școlar al Colegiului „Partenie Cosma” și zona pârâului Peța). La rândul lor reprezentanții PNL blochează dezmembrarea terenului din Oradea, str. Traian Blajovici nr.2 ce se dorește trecut în administrarea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, reprezentanții liberalilor insistând de fiecare dată pentru o altă locație.

Update 27 septembrie 2017

După această ședință, la ora 16:00 a fost convocată „de îndată” altă ședință la care PNL nu a fost prezent. Consiliul Județean Bihor e blocat!

Update 29 septembrie 2017

Cinismul la egalitate în Consiliul Județean Bihor: 17-17. Solicităm ca politicienii de la PNL, PSD, ALDE și UDMR să mai renunțe la cioace și să se pună să lucreze în interesul cetătenilor care i-au ales. Nu au fost trimiși în CJ pentru împărțit funcții sau pentru bătălii de orgoliu. Au fost aleși ca să lucreze pentru județ. https://goo.gl/J9ckEf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>