Prioritățile USR Bihor în noua sesiune parlamentară

Prioritățile USR Bihor în noua sesiune parlamentară

Prioritățile USR în noua sesiune parlamentară vizează zona Juridică, Economică, de Sănătate, de Educație dar și zona de pensii și Legislație Electorală. Pe zona juridică o să promovăm inițiativa fără penali în Parlament, dar și o monitorizare și reacție fermă la inițiativele PSD de subordonare a Justitiei.  Silviu Dehelean, deputat USR Bihor.

La nivelul filialei, ca parte din strategia de transparentizare și reducere a risipei banului public, USR Bihor a demarat un proiect de urmărire și analiză a gradului de transparentizare a primariilor în spatiul online.

USR Bihor va continua și demersurile privind defrișările din Parcul Natural Apuseni, urmând a organiza și acțiuni și deplasări la fața locului. Despre demersurile efectuate până acum puteți citi aici și aici.

În ceea ce privește inițiativele legislative ne-am implicat activ în dezbateri precum și în conceperea legii mirosurilor, a legii de combatere a ambroziei sau a legii composesoratelor.

Există și alte inițiative aflate momentan încă într-o fază premergătoare de coagulare a ideilor dintre care amintim urmărirea și evaluarea locațiilor cu specific sau potențial turistic dar și gestionarea deșeurilor pe aria județului Bihor.

Ne propunem, în baza documentărilor pe care le vom face, să venim și cu propuneri de soluții așa cum le vedem noi pentru a ajuta formularea unei critici constructive. – Cristian Rusu, președinte USR Bihor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>