Dezbatere privind confortul olfactiv – „Legea mirosurilor”

În ultimii ani au fost nenumărate semnale cu privire la problema poluării olfactive, care a fost propagată de anumiţi operatori economici, care îşi desfăşoară activitatea la limita oraşului şi comunelor învecinate. Astfel, USR Bihor organizează joi, 25 mai, orele 17:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea, o dezbatere publică legată de proiectul legislativ privind monitorizarea și măsurarea mirosurilor („Legea mirosului”), ca răspuns la semnalele societății civile din Oradea, Sântandrei și Tărian.

Vor conduce dezbaterile d-na Rodica Militaru (inițiator al legii – USR Timișoara), d-na Carmen Lezeu (Preşedinte Asociaţia Sântandrei Metropolitan Area) și dl. Cristian Rusu (Președinte USR Bihor), iar invitați vor fi dl. senator Allen Coliban (Președinte a Comisiei de mediu), dl. deputat Silviu Dehelean (membru în comisia juridică a Camerei Deputaților), d-na Adriana Calapod (Director Executiv a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor). Au fost trimise invitații și autorităților locale și județene precum și instituțiilor abilitate în domeniu.

Pe această cale invităm cetățenii din Oradea și din localitățile învecinate în care există probleme legate de confortul olfactiv, să participe la dezbaterea publică pentru a-și face cunoscut punctul de vedere.

Vezi și cum a decurs dezbaterea >>

2 comments