Prea multă liniște asupra hărților de zgomot din Oradea

USR Bihor, reprezentat de av. Cristian Rusu – președinte, Răzvan Paută, Marius Șovarschi și Oana Jankay au participat la dezbaterea publică organizată de Primăria Oradea pe temă poluării fonice din municipiu, dezbatere deschisă publicului, dar de care nu s-au arătat interesați deloc oradenii.

USR Bihor, în cadrul discuției care a avut loc, a arătat că are obiecțiuni față de faptul că singura sursă de poluare fonică identificată ar fi traficul rutier din municipiu. În realitate și traficul produs de tramvaie, cel feroviar, cel aerian, și nu în ultimul timp zgomotul industrial sunt surse de poluare fonica. Acestea trebuie monitorizate și incluse în mod obiectiv pe harta zgomotului. Deasemenea USR Bihor a insistat asupra faptului că hărțile trebuie întocmite prin determinări proprii efectuate de administrația locală în incinta amplasamentelor industriale, și nu doar prin simpla preluare a datelor de către administartia locală de la operatorii economici potrivit propriilor declarații, astfel cum se procedează în prezent. În egală măsură am arătat că zgomotul industrial nu este doar cel de pe Calea Borsului, existând surse de acest tip și în alte zone ale orașului.

Zona de liniște Făcliei-Adevărului, pistele de biciclete și implicarea cetățeanească în întocmirea hărților de zgomot au fost subiecte discutate în ședință, realizându-se în acest sens o minută pe care o puteți regăsi pe site-ul Primăriei Oradea. USR Bihor va monitoriza aplicarea celor discutate la această întâlnire.

Dacă aveți sugestii sau reclamații cu privire situații punctuale legate de poluarea fonica din Oradea vă rugăm să ne scrieți pe adresa de mail: oradea@usr.ro pentru a putea duce către autoritățile locale sesizările dvs.

Sursa foto: bihon.ro

One comment

• spirit liber

By spirit liber

Reply

Ce facem cu pistele de bicicleta in Oradea? Fostul director al OTL spune intr-un interviu ca zonele neacoperite de transportul public in comun sunt strazile Roman Ciorogariu si Mihai Emisscu si cateva zone din Velenta, credeti ca ati putea propune ca solutie pentru aceste zone pistele de bicicleta?