Unitate în diversitate – Sondaj intern USR Bihor

Unitate în diversitate – Sondaj intern USR Bihor

În această perioadă se dezbate în Parlament propunerea legislativă de revizuire a Constituției României, propusă de Coaliția Pentru Familie, prin care se dorește modificarea art. 48, alin. 1 în sensul redefinirii noțiunii de familie, mai exact de la “căsătoria liber consimtită între soti” la “căsătoria liber consimtită între un bărbat și o femeie”.

USR este un partid în care membrii au viziuni diferite pe tema definirii noțiunii de familie și, în lipsa unei opinii unitare, parlamentarii USR își vor exprima votul conform propriei conștiințe în această chestiune.  

Problema redefinirii familiei este o problemă care are ca scop principal, în opinia noastră, deturnarea atenției publice de la subiectele actuale ale politicii din România: lupta împotriva corupției, stoparea risipirii banului public, transparentizarea administrației, problemele din educație, sănătate, protecția mediului etc., motiv pentru care a fost îmbrățișată de către partidele care au un istoric cunoscut în zona corupției și ineficienței administrative.

USR nu este unul dintre aceste partide.

În ce ne privește, USR Bihor a realizat în perioada 27-30 martie un sondaj intern în care membrii au fost invitați să se pronunțe pe tema modificării Constitutieii în sensul redefinirii noțiunii de familie și pe care îl facem public.

Răspunsurile membrilor USR Bihor au fost:

  • Pentru modificarea constituției în sensul cerut de Coaliția Pentru Familie – 19%
  • Împotriva modificării constituției în sensul cerut de Coaliția Pentru Familie – 58%
  • Abțineri – 23%

Într-un alt sondaj efectuat în urmă cu o săptămâna, în care membrilor USR Bihor li se cerea părerea cu privire la direcția pro-europeană și adeziunea cu privire la valorile europene a României, privite sub prisma politicilor USR, răspunsul a fost 100% pentru asumarea acestor valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>