Bucurestiul pare departe, dar nu e

Gabriela Firea vrea sa infiinteze mai multe societati comerciale care sa administreze treburile primariei. Practic, Primaria Capitalei urmeaza sa fie “privatizata” si controlata prin interpusi.
Angajatii acestor firme nu vor mai fi functionari publici, deci nu vor trece prin filtrul legal care ii reglementeaza pe acestia, iar bugetele acestor companii nu vor fi supuse regulilor de control si transparenta specifice bugetelor autoritatilor publice locale.

USR București

Firea privatizează primăria, scrie-i că nu ești de acord.

Scrie-i primarului Gabriela Firea că nu ești de acord cu înființarea societăților comerciale care ar urma să administreze spitalele, parcurile, străzile, parcările sau termoficarea din București. Trimite-i un email președintelui Consiliului General, Marian Orlando Culea, și spune-i să nu aprobe proiectele propuse de Gabriela Firea în ședința de miercuri. Mesajul ar putea fi acesta:

Doamnă primar, domnule consilier,

Mă numesc …., sunt cetățean al Capitalei, și nu sunt de acord cu înființarea societăților comerciale prin care doriți să administrați spitalele, parcurile, termoficarea, traficul sau alte domenii de interes ale Capitalei. Vă cer să renunțați la aceste hotărâri în cadrul Consiliului General. Aștept de la dumneavoastră să eficientizați și să transparentizați activitatea Primăriei Capitalei, nu să o privatizați și să o ascundeți de controlul legal și democratic. De asemenea vă solicit să respectați votul tuturor cetățenilor Capitalei și să intrați în legalitate cu funcționarea CGMB, prin validarea mandatelor consilierilor USR.

Vă mulțumesc!

Puteți folosi adresele de e-mail: Gabriela.Firea@pmb.ro, Marian.Culea@pmb.ro (Președintele de ședință), sau paginile lor de Facebook. De asemenea, adresa de e-mail: relatiipublice@pmb.ro.

Când le scrieți puneți și USR (consilieri.cg@usr.ro) în copie, ca să nu poată pretinde PSD că nu i-a scris nimeni.